Verslag bijeenkomst “Veiligheid van LHBT vluchtelingen in de AZC’s

Na de bijeenkomst van afgelopen zaterdag 21 november die over LHBT vluchteling ging, kreeg ik van hen de horen dat ze heel blij waren, niet omdat er over hun probleem werd gediscussieerd, maar omdat ze de sfeer leuke vonden en vooral dat ze elkaar hebben ontmoeten.

Volgens mij ze waren blij omdat ze voor een moment veilig zich hebben gevoel onder elkaar.

Er werd in ieder geval over de veiligheid gepraat, maar nog geen vast afspraken met politici en COA zijn gemaakt. Het was duidelijk voor panelleden dat er een snelle oplossing moeten komen.

Volgens P. Schults van COA, er wordt aandacht besteed aan LHBT vluchtelingen en COA doet haar beste om deze doelgroep de nodige veiligheid aan te kunnen bieden. Mw. L. Voortman begrijpt de probleem goed en zal kijken naar mogelijkheden.

Over twee weken gaat Secret Garden met tweedekamer leden weer hierover praten. We blijven geloven dat er op dit moment alleen maar twee oplossingen die snel moeten gerealiseerd worden;

1- Een opvang locatie voor LHBT vluchtelingen in Amsterdam openen.

2- Of LHBT vluchtelingen bij gastgezinnen plaatsen en de nodige voorzieningen verlenen

Als de COA in de komende maanden/jaren de veiligheid in de AZC’s kan garanderen, dan kunnen LHBT vluchtelingen gewoon overal geplaatst worden.

In deze video die door Menne Vellinga gemaakt, geeft u een uitgebreid overzicht over de bijeenkomst:

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.