Art Exhibition : PRIDE & PREJUDICE

Opening 14 juni 2018 om 17.30 uur – IHLIA
Adres: OBA Oosterdokskade 143 – 3rd etage
1011 DL Amsterdam

Vluchtelingen met een LHBT achtergrond stellen hun creatieve talent en hun leven als kunstenaar centraal in de bijzondere tentoonstelling ‘Pride & Prejudice’. Aan de hand van aangrijpende persoonlijke verhalen en kunstinstallaties ervaren bezoekers de diversiteit, creativiteit en overlevingsdrang van vluchtelingen uit verschillende werelddelen die vanwege
hun geaardheid naar Nederland zijn gekomen.

De tentoonstelling is voor iedereen gratis te
bezoeken van 14 juni tot en met 15 augustus in de Amstelpassage van het CS en de lokaal
van IHLIA LGBT-Heritage in de OBA van 14 juni tot 16 juli.
“Vluchteling zijn wil niet zeggen dat je geen kunstenaar kunt zijn,” aldus Syrische danser Ahmad Joudeh, “Kunst geeft een vrijheid die je in het dagelijkse leven niet vindt.” Joudeh is
een van de verschillende kunstenaars en performers uit landen als Irak, Iran, Syrië, Rusland en Trinidad die gevlucht zijn vanwege vaak gewelddadige discriminatie.

In interviews vertellen Joudeh en andere deelnemers hoe het is om kunstenaar, LHBT’er en vluchteling te zijn. In verschillende tenten wordt werk getoond van Ahmad Joudeh (danser, Syrië), Bero Mostafa (een DJ, Syrië) Trevor Felix (fotograaf, Trinidad), Sarjon Azuz & Tamman Azzam (schilder &_beeldhouwers, Syrië), Demir Demirov (Schilder- Rusland), Sabreen Awad & Noor Alshankiti (Zangeres, Syrië – video editor, Irak). “Elke tent is van buiten zwart, maar van binnen rijk gekleurd. En zo is het ook vaak met onze deelnemers, die nu voor het eerst in hun leven een regenboogvlag kunnen laten wapperen,” vertelt ontwerper Todd van Hulzen. Zijn ontwerp van de tentoonstelling is geïnspireerd op de reizigerskaravaan van vroeger tijden.

‘Pride & Prejudice’ wordt georganiseerd door Stichting Secret Garden die zich inzet voor de belangen van LHBTQI-vluchtelingen in Nederland. De tentoonstelling maakt deel uit van een jaarlijks terugkerend evenement, Oriendam. Dit jaar is het thema “Educatie & de arbeidsmarkt”.

De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers en donateurs.

Iedereen Is van harte welkom.
Annmelden kunt u doen via: info@stichtingsecretgarden.nl
Meer info kunt vinden op: www.stichtingsecretgarden.nl