Secret Garden Foundation

Events

Iran in the Picture

Aanstaande woensdag (16 januari 2019) ben je uitgenodigd om deel te nemen aan een nieuwe activiteit. Op deze avond zullen paar Iraniërs LHBTQI+ over cultuur, religie, ervaringen in Iran en keuken vertellen. Tijdens deze thema-avond een echt “Henna” kunstenaar (zie foto) zal aanwezig zijn om je handen te tatoeëren voor een kleine bedrag. Sam is een asielzoeker die nog in procedure is en heeft je financiële ondersteuning nodig.

Datum: woensdag 16 januari 2019
Tijde: 18.00 uur
Locatie; Oudezijds Voorburgwal 125 – 1012 EP Amsterdam

Iedereen is van harte welkom.

EXPOSITIE LHBT-VLUCHTELINGEN: PRIDE & PREJUDICE

Vluchtelingen met een LHBT achtergrond stellen hun creatieve talent en hun leven als kunstenaar centraal in de bijzondere tentoonstelling ‘Pride & Prejudice’. Aan de hand van aangrijpende persoonlijke verhalen en kunstinstallaties ervaren bezoekers de diversiteit, creativiteit en overlevingsdrang van vluchtelingen uit verschillende werelddelen die vanwege hun geaardheid naar Nederland zijn gekomen.

De tentoonstelling is voor iedereen gratis te bezoeken van 14 juni tot en met 15 augustus in de Amstelpassage van het CS en de lokaal van IHLIA LGBT-Heritage in de OBA van 14 juni tot 16 juli.
“Vluchteling zijn wil niet zeggen dat je geen kunstenaar kunt zijn,” aldus Syrische danser Ahmad Joudeh, “Kunst geeft een vrijheid die je in het dagelijkse leven niet vindt.” Joudeh is een van de verschillende kunstenaars en performers uit landen als Irak, Iran, Syrië, Rusland en Trinidad die gevlucht zijn vanwege vaak gewelddadige discriminatie.

In interviews vertellen Joudeh en andere deelnemers hoe het is om kunstenaar, LHBT’er en vluchteling te zijn. In verschillende tenten wordt werk getoond van Ahmad Joudeh (danser, Syrië), Bero Mostafa (een DJ, Syrië) Trevor Felix (fotograaf, Trinidad), Sarjon Azuz & Tamman Azzam (schilder &_beeldhouwers, Syrië), Demir Demirov (Schilder- Rusland), Sabreen Awad & Noor Alshankiti (Zangeres, Syrië – video editor, Irak). “Elke tent is van buiten zwart, maar van binnen rijk gekleurd. En zo is het ook vaak met onze deelnemers, die nu voor het eerst in hun leven een regenboogvlag kunnen laten wapperen,” vertelt ontwerper Todd van Hulzen. Zijn ontwerp van de tentoonstelling is geïnspireerd op de reizigerskaravaan van vroeger tijden.

‘Pride & Prejudice’ wordt georganiseerd door Stichting Secret Garden die zich inzet voor de belangen van LHBTQI-vluchtelingen in Nederland. De tentoonstelling maakt deel uit van een jaarlijks terugkerend evenement, Oriendam. Dit jaar is het thema “Educatie & de arbeidsmarkt”.

De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers en donateurs.

Iedereen Is van harte welkom.